Logopedie aan huis bij volwassenen

< terug

In een vorige nieuwsbrief vertelde Ines al iets meer over haar grote passie binnen de logopedie: het behandelen van personen met een niet-aangeboren hersenletsel. Daar gaat ze vandaag met veel plezier nog even op in.

Er is een grote diversiteit binnen de problematiek en bij gevolg dus ook in de aanpak ervan. Vandaag behandel ik de mensen niet alleen in De Praktijk, maar ga ik ook heel frequent op huisbezoek. Dit maakt het op praktisch vlak een stuk makkelijker voor de patiënt zelf, want er moet geen verplaatsing worden gedaan. Soms is dit door fysieke beperkingen niet evident.

Het huisbezoek heeft als grootste voordeel dat ik de therapie ruimer kan zien dan één-op-één. De patiënt laat mij letterlijk in zijn/haar leefwereld toe en dat proberen we ten volle als meerwaarde te gebruiken en tijd voor te maken.

De dichte gezins- of familieleden kunnen met al hun vragen en zorgen bij mij terecht. Vaak is dit al een rollercoaster aan emoties en indrukken geweest. Ik kan ook een veel betere inschatting maken naar het opstellen van de noodzakelijke doelstellingen binnen onze therapie. Want wat we allemaal willen, is om onze  geliefde partner/vader/moeder/… zo snel en zo goed mogelijk in het dagdagelijkse gezins- en sociale leven te laten meedraaien.

Ook binnen de logopedie zoeken we steeds de weg om onszelf te overtreffen!

 

groeten,

Ines

< terug