Seashaped

< terug

Zag jij al dit prachtige kunstwerk hangen in De Winkel van De Praktijk in de Dumortierlaan 49? Machtig vinden we dat! We krijgen er veel vragen over, vandaar wat uitleg!

Het werk is afkomstig van Nick Verhaeghe, een beeldend kunstenaar afkomstig uit Knokke-Heist. Het werk dat in onze winkel hangt, komt uit een specifieke reeks SEASHAPED. In deze reeks toont Nick een conceptuele documentaire rond de Belgische kust. Naast de melancholiek van de winterse zee bracht hij ook de lokale surfcultuur in beeld. Het hoofdpersonage bleef echter de winterse kust en haar unieke karakter. Met zoals je hier kunt zien een focus op het brute landschap die deze professionele Belgische surfster tot paradijs probeert te herscheppen.

“Deze beelden doorbreken het idyllische beeld dat er bestaat rond strand en surfen, in het voordeel van een meer eigentijdse kijk. Op deze manier wou ik de bescheiden heldhaftigheid tegen de natuurelementen aan onze Noordzee vastleggen…“

Voor deze reeks maakte hij gebruik van technische camera’s, zowel medium format als klein beeld. Dit is vooral omdat hij werkt met vervallen fotorollen, die hij verzamelde in alle formaten. In zijn typische stijl ontwikkelde hij de foto’s zelf in zijn eigen atelier. Voor de gelegenheid gebruikte hij daarvoor een mengsel van zeewier en zeewater om de negatieven te ontwikkelen.

Nick begon met deze unieke manier van ontwikkelen uit ecologische overwegingen, maar intussen is dit ontwikkelingsproces een obligatoire karaktertrek van deze kunstenaar.

Dit werk past zo mooi in ons verhaal waar ook wij, net zoals jij en RainPharma inzetten op duurzaamheid, natuurlijke producten, beperkte ecologische voetafdruk #nonasties #sustainable… Ook de surfcultuur neemt een bijzondere plaats in in Knokke-Heist. Hier in dit werk specifiek met Julie Lauwers, O’Neill teamrider.

Vandaar dus dat dit perfect past in onze Pop-Up. Dankbaar voor deze mooie samenwerking …

En jij, wat vindt jij van dit werk?

Indien je meer info wenst over dit werk, dat trouwens ook te koop is, of in contact wenst te komen met Nick Verhaeghe, klik dan hieronder.

Klik hier voor meer info

#rainpharmagie

Groeten,

Henk en Tine

< terug